Chicken chop

a)Breaded chicken chop

250gram isi ayam tanpa tulang

2sudu kicap cair campur msg

1 sudu besar air perahan halia

1sudu kecil lada sulah

1 sudu kecil gula

perapkan ayam dengan bahan selama 10-15 minit.toskan sehingga kering.lumurkan dengan battermix(kedai kek ada) dan golekkan atas breadcrumb.biarkan kering dan battermix keras.goreng deep frying..

b)plain-coated chicken chop.

tambahkan sebiji telur dalam bahandi atas.perapkan isi ayam antara 10-15 minit dengan semua bahan termasuk telur ayam.bila hendak menggoreng pastikan lapisan telur tidak begitu ketara.golekkan ayam tersebut di atas campuran 50% tepung gandum dan 50% tepung beras.Goreng deep frying.

Cara membuat sos

Sos krim cendawan

1 cawan kisaran cendawan segar

1/2 cawan sos tiram /kiub ayam

atau kedua-duanya sekali.

2 sudu tepung gandum

2 sudu tepung jagung

3 sudu krim/whipped cream

Cara-cara

masukkan cendawan dengan 2 cawan air,masukkan bahan lain dan biarkan mendidih.tepung jagung dan gandum dibancuh dengan air,masukkan dan kacau.matikan api dan tuangkan krim.kacau dan biarkan.

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s